POČETNA STRANICA  
  DALMACIJA CAMP  
  GASTRONOMIJA  
  ONLINE REZERVACIJA  
  CIJENE  
     
  DOWNLOADS  
  KONTAKT  
  DOLAZAK  
  IMPRESSUM  
  UVJETI I ODREDBE  
     
 
 
 
   
  + + + + + + Molimo Vas rezervacije samo preko E-Mail + + + + + +    
 
 
Uživajte u najljepšem doba godine – Vašem odmoru u prekrasnoj i raznolikoj zemlji Hrvatskoj
   
 

Za sve avanturiste i one koji ne žele samo provoditi dane na plaži ili one koji traže samo malo promjene organiziramo jednodnevne izlete. Nacionalni park Krka, Plitvička jezera, Paklenica i Kornati su prekrasne destinacije.
Čista priroda i nezaboravno iskustvo.

 
 

Za više informacija, jednostavno kliknite željeno polje dole u izborniku. Zabavite se!

 
Nacionalni park Krka
Nacionalni park Krka smješten je na području Šibensko-kninske županije i obuhvaća površinu od 109 qm najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole.
Nacionalnim parkom proglašen je 1985. i sedmi je nacionalni park u Hrvatskoj, dok su pojedini dijelovi rijeke Krke zaštićeni od 1948.
S potopljenim dijelom ušća Krka je duga oko 72,5 km. Izvire u podnožju planine Dinare, 3,5 km sjeveroistočno od Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 242 m, Krka je prirodni i krški fenomen. Sedreni slapovi rijeke Krke temeljni su fenomen ove rijeke.
 
Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
 

Nacionalni park Plitvička jezera
Nacionalni park Plitvička jezera ostat će Svjetska prirodna baština UNESCO'a

Prirodna svojstva područja Nacionalnog parka Plitvička jezera, osebujnost i osjetljivost tog jedinstvenog fenomena, zaslužuju punu pozornost naših posjetitelja. Rekreativni vidik boravka i zadivljenost ljepotom krajolika koji osvaja svojom prirodnom raznolikošću i skladnošću oblika i boja u bilo kojem razdoblju godine, utemeljen je na mnogim međusobno minuciozno uvjetovanim, prirodnim obilježjima.

Osobita je to geološka i hidrogeološka krška pojava. Niz od 16 stepenasto poredanih većih jezera i nekoliko manjih, odvojenih sedrenim barijerama, za koje je bilo odlučno razdoblje od posljednjih desetak tisuća godina, u kojima su vladali ekološki odnosi slični današnjima pogodni za taloženje sedre i nastanak jezera, temeljni su fenomeni Nacionalnog parka. U njihovu stvaranju važnu su ulogu imale i imaju sedrotvorne biljke, alge i mahovine, pa je to veoma osjetljiv biodinamički sustav. Prijelazni tip klime između primorske i kopnene s mikroklimatskom raznolikošću čini, da je osnovno obilježje ugodno i sunčano ljeto i relativno duga, oštra i snijegom bogata zima. U području su Parka i prostrani šumski kompleksi, od kojih su neki dijelovi zbog svoga prašumskog obilježja zaštićeni kao poseban rezervat šumske vegetacije (Čorkova uvala). Raznolikost staništa i uvjeta za život omogućuje nesmetani razvoj brojnim populacijama biljaka i životinja u vodenim i kopnenim predjelima Parka.

Treba naglasiti da su sve temeljne odrednice Parka vrlo nježan strukturalni i funkcionalni kompleks, osjetljiv za prirodne izmjene i neoprezne ljudske zahvate. S pravom ga je UNESCO proglasio svjetskom prirodnom baštinom.

 
Ako imate te ineteres, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Nacionali park Paklenica
 
Nacionalni park Paklenica prostire se na primorskoj padini južnog Velebita, neposredno iznad naselja Marasovići, do zone najviših planinskih vrhova (Vaganski vrh, Babin vrh, Sveto brdo) – između 15°23' i 15°35' istočne geografske dužine te između 44°18' i 44°25' sjeverne geografske širine.
Obuhvaća područje bujičnih tokova Velike i Male Paklenice, odnosno njihove prepoznatljive kanjone okomito urezane u južne padine Velebita, te širi okolni prostor.
Na relativno malom području susreće se iznimno bogatstvo geomorfoloških pojava i oblika, raznolik biljni i životinjski svijet, atraktivni krajolici i netaknuta priroda.

DATUM PROGLAŠENJA ZAŠTIĆENOG PODRUČJA: 19. listopada 1949.
AKT O PROGLAŠENJU ZAŠTITE: Zakon o proglašenju šume Paklenica nacionalnim parkom (N.N. br. 84/49); Zakon o izmjenama Zakona o proglašenju šume Paklenica nacionalnim parkom (N.N. br 15/97)
POVRŠINA: 95 km2
NAJVIŠI VRHOVI: Vaganski vrh 1 757 m, Sveto brdo 1 753 m
MEĐUNARODNA ZAŠTITA: MAB- Rezervat biosfere
 
Ako imate te ineteres, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat
Nacionali park Kornati
 

NP "Kornati" se često u turističkim publikacijama navode kao "nautički raj". I doista, "slalomskim" krstarenjem između 89 nezaboravnih otoka, otočića i grebena - koliko ih ima u NP "Kornati" - isprobat ćete sve svoje nautičke vještine i sposobnosti, posebice ako vam i vrijeme u tome "pomogne".
 Za krstarenje ne treba vam ništa posebno osim ulaznice u NP "Kornati".

Posjetiti NP "Kornati", a ne zaroniti u svijet podmorja, gotovo da je grijeh. Kvalificirani autonomni ronioci u tom su smislu u povlaštenom položaju: mogu uživati u onim vrijednostima zbog kojih je (između ostalog) područje i proglašeno nacionalnim parkom. Za one druge pak, koji nemaju ronilačku kvalifikaciju, preporučamo da uz pomoć maske i disalice ipak zavire u modre dubine čistog i prozračnog kornatskog mora, jer se i s površine može puno toga nezaboravnoga vidjeti.
Za snorkeling (ronjenje bez autonomne ronilačke opreme) nije potrebna nikakva posebna dozvola, a ronilački posjet uz uporabu autonomne ronilačke opreme smije se obaviti samo u organiziranim i odobrenim grupama.
Okupajte se u kristalno čistom i toplom kornatskom moru. To je doživljaj o kojem ne treba posebno pričati.
Za kupanje u Kornatima ne trebate nikakvu posebnu dozvolu. Adrenalinski park Kožino

Podmorje NP "Kornati" pruža mogućnost promatranja doista bogatog biljnog i životinjskog svijeta. Kopneni dio parka, iako se često dojma kao "polupustinja", isto tako vrvi od života. Za biljni svijet na kopnu potvrdjeno je postojanje 537 biljna taksona, a pretpostavlja se da postoji ukupno oko 700 - 800 vaskularnih biljnih svojti. Životinjski svijet, nažalost, slabo je istražen. Pored glodavaca, zmija, guštera, insekata i drugih posjetiteljima uglavnom "nezanimljivih" stanovnika, u parku je registrirana i jedna zvijer - kuna bjelica. Nju je međutim, izuzetno teško vidjeti "u živo". U NP "Kornati" posebno su interesantne ptice: sova ušara, sivi soko, vjetruša, škanjac, morski vranac, galeb itd..
Molimo vas da izbjegavate bliži kontakt sa životinjama i ne uznemiravate ih, jer ovo je područje i njihov dom.
Brojni kornatski vidikovci nude doista nezaboravne trenutke i dojmove. Zanimljivi geološki i geomorfološki fenomeni, koje ćete zasigurno vidjeti, ostaju dugo u sjećanju.
Do vidikovaca nije posebno teško doći. Ipak, ljeti treba imati na umu jako sunce koje može pjesačenje učiniti nesnosnim. Ponesite kape i ostalu opremu protiv sunca, jer je hlada u Kornatima jako malo. Kopneni dio NP "Kornati" u potpunosti je u privatnom vlasnistvu uglavnom mještana Murtera s obližnjeg istoimenog otoka. Stoga se, prilikom pješačenja po otocima, ponašajte se kao dobar i pažljiv gost.

Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Adrenalinski park Kožino

Upoznaj park avanture gdje te čeka 100 zabavnih i uzbudljivih žičanih staza. Nezaboravno je tirolsko spuštanje – biti će to najvažniji doživljaj tvog ljeto-vanja. O doživljajima dobivenih kod nas pričati ćeš tjednima! U parku se nalaze staze raznih vještina i kategorija težine posebno za djecu i posebno za odrasle. 5 minuta od Zadra prema sjeveru, u smjeru NINA-VIRA na obali mora nalazi se Kožino. Usred naselja u borovoj šumi na više hektara čekaju te avanture.
Preporučuje se od 4 godine starosti. Park je otvoren od: 9:00 sati ujutro do sumraka. Od Zadra samo 5 minuta prema sjeveru nalazi se Kožino. To je malo mjesto na obali Jadrana preko kojeg prelazi jedino glavna cesta. Čekamo te usred naselja u borovoj šumi. Prati putokaze VIRA-NINA, kada uđeš u Kožino prati table s putokazima do parka. Ako si skrenuo s glavne na šumsku cestu, otprilike 300 metara s desne strane ćeš naći park avanture. Na sjenovitom parkingu ispred parka možeš i besplatno parkirati. U sjenovitoj borovoj šumi s puno drveća uvijek je ugodna temperatura, zato nas se u bilo koja doba dana isplati posjetiti.
 
Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
www.adventure-park.com
Jeep Safari

Doživjeti nezaboravnu avanturu. Jeep Safari je cjelodnevni izlet sa prekrasnim pogledom s Velebita.


Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.

Kite Surfanje

To je pravi raj na pijesku koji se nalazi na Kraljičinoj plaži pokraj grada Nina, točnije u Ninskim vodicama koja su poznata po svojim dugačkim i atraktivnim pješčanim plažama. U Surfmania centru ćete uz stručne tečajeve po VDWS sistemu školovanja već nakon samo par sati jedriti na dasci a kroz sigurnu školu kitesurfinga ovaj vam uzbudljivi sport više neće biti nepoznat.

Uz najnoviju surf i kite opremu centar raspolaže i kvalitetnim kajacima sa kojima u grupi možete krenuti na uzbudljive kajak izlete do obližnjih otoka.
Na plaži se nalazi umjetna stijena za penjanje, uređeni odbojkaški teren, a navečer poslije aktivnosti uz opuštenu atmosferu, glazbu, video projekcije i veselo druženje, možete se zabaviti u Surf-baru koji se nalazi pored centra.
Pripremite se ovo ljeto za škole windsurfinga i kitesurfinga te se zabavite na pješčanim plažama. Svi su dobrodošli!

 
Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Rafting

Otkrijte ljepotu rijeke Zrmanje.

 

Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Ronjenje
CANOE ADVENTURE OR RAFTING


 

Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Bungee Jumping

Bungee jumping s Masleničkog mosta. Visina mosta je 55 metara plus jedan metar ograde.

 
Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Jahanje

HORSE CENTER LIBERTAS Zaton

e-mail: info@horse-center-libertas.hr
www.horse-center-libertas.hr
+385 99 442 160
+385 98 472 227

 

Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Planiranje

Jednostavno pješačiti od tri sata  od Vellebit Paklenice do prve kolibe i hodanje natrag. Koliba je otvorena od svibnja do listopada.

 

Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
Pecanje

Mi organiziramo izlete s lokalnim ribarima.

 

Ako imate interes, možete izlete kod nas Dalmacija Camp rezervirat.
 
 
 
 
 
 
 
DOWNLOAD
Dalmacija Camp Plan
 
 

VIRTUALNO KROZ
DALMACIJA CAMP


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
   
     
 
Dalmacija-Camp | Ivana Pavla II 40 | CRO-23233 Privlaka | Tel: + 385 23 366 661 | Fax: + 385 23 366 668 | Mobiltel.: +385 99 25 53 197 | info@dalmacija-camp.com